Net als
vroeger

Gastvrijheid was baron Etienne en barones Hélène op het lijf geschreven: zij lieten hun vrienden en relaties delen in hun weelde en het ontbrak hun gasten aan niets! Ruim een eeuw lang was Kasteel de Haar ieder jaar in september het decor van luisterrijke diners en mondaine feestavonden voor voorname gasten van over de hele wereld.

Vandaag de dag heten we u van harte welkom bij Kasteel de Haar. Bij Restaurant Laverie aan het Stalplein of Café Tuynhuis in het park kunt u dagelijks terecht voor een heerlijke pauze. Bij Restaurant Laverie serveren wij u graag een smakelijke warme of koude lunch, een bittergarnituur of glas wijn. Binnen, of in de zon op het terras! In Café Tuynhuis vindt u frisdrank, koffie of thee en een selectie van lekkere patisserie ’to go’.

Bekijk alvast de menukaart van restaurant Laverie 

n van beide horecalocaties is altijd geopend tussen 09.30 en 17.30 uur (laatste inloop om 16.30 uur). Bekijk de uitzonderingen voor het Tuynhuis hieronder.
Het is ook mogelijk de locaties te gebruiken voor (trouw)feesten en zakelijke bijeenkomsten.

Arrangementen voor groepen

Voor gezelschappen vanaf 10 personen bieden wij diverse koffie- en luncharrangementen. Voor meer informatie of het maken van een reservering kunt u per mail contact met ons opnemen via: groepen@kasteeldehaar.nl

Met uitzondering van weekend- en feestdagen.

Restaurant Laverie

Restaurant Laverie vindt u aan het Stalplein, bij de entree van het kasteel. Vanaf 1900 was dit de plek voor paarden, rijtuigen, automobielen en de dienstwoningen van de familie van Zuylen van Nijevelt. Hier kwam de passie voor reizen en mobiliteit van de familie samen en in september was het een komen en gaan van de familie en gasten.
Baron Etienne was groot liefhebber van renpaarden en unieke rijtuigen en voorvechter van de automobiel. Barones Hélène de Rothschild was een van de eerste vrouwen met een rijbewijs en deed mee aan de eerste internationale autorally, tussen Parijs en Amsterdam in 1898.

Vanuit Restaurant Laverie heeft u prachtig uitzicht over het Stalplein en kunt u wegdromen over hoe het er hier begin 1900 aan toe ging. Onze medewerkers zullen u af en toe uit uw droom halen met de vraag of u iets wilt drinken of eten. Onze chefkok staat klaar om u culinair te verwennen!

Bekijk hier alvast de menukaart

Voor het restaurant op het Stalplein heeft u geen entreeticket nodig. Bent u in de omgeving aan het wandelen of fietsen, dan bent u ook van harte welkom in ons restaurant!

Het Tuynhuis

Het Tuynhuis was vroeger een volière waar de baron diverse vogelsoorten hield. Tegenwoordig is het Tuynhuis een horecalocatie met prachtig uitzicht op het imposante kasteel en ziet u vanaf het terras misschien nog steeds bijzondere vogels vliegen.

In het Tuynhuis zijn er naast koude en warme dranken op ons ’to-go’-buffet heerlijke snacks en patisserie te vinden. Nadat u iets lekker heeft uitgezocht kunt u plaats nemen in het Tuynhuis of op ons terras.

Het Tuynhuis is gelegen in het kasteelpark. Om het te kunnen bezoeken is een entreeticket nodig.

Het Tuynhuis is tijdens schoolvakanties van regio Midden dagelijks geopend. Buiten schoolvakanties is het geopend in de weekenden. In november 2024 is het Tuynhuis helaas gesloten i.v.m. een verbouwing.

 

 

Wij zoeken horecacollega's

Kom werken bij het grootste kasteel van Nederland.