Dag van het kasteel

17 t/m 20 mei 2024

Kastelen en buitenplaatsen in Nederland in de spotlights

Tijdens het Pinksterweekend doen wij mee aan de Dag van het Kasteel, een jaarlijks evenement waarop kastelen en buitenplaatsen in Nederland centraal staan. Kastelen en buitenplaatsen horen bij de Nederlandse geschiedenis en vormen samen met hun tuinen, parken en landerijen onderdeel van het Nederlandse landschap. Op de Dag van het Kasteel staan deze monumenten in the spotlights en delen wij ook graag de bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuilgaan met u. Kom ze zelf ervaren en geniet van het uitgestrekte landschapspark. Op zaterdag, zondag en maandag zijn er extra activiteiten:

Zaterdag 15.00 – 15.30 uur: Carillonconcert
Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van de Domtoren in Utrecht, speelt een combinatie van klassieke en hedendaagse muziek op het carillon dat zich in het Châtelet, het poortgebouw naast het kasteel, bevindt.

Zondag 11.00 – 15.00 uur: Rij met een koets door het park
Maak een onvergetelijk ritje met een koets door het park. Opstappen bij het Châtelet, het poortgebouw naast het kasteel, op volgorde van aankomst.

Maandag 14.30 uur – 15.30 uur – Oldtimers in het park
Zo’n 30 oldtimers Ford-T rijden vanaf de Zuylenlaan het park binnen en kunt u uitgebreid bewonderen bij de picknickweide.

Bezoekersinformatie

Het park van Kasteel de Haar is dagelijks vanaf 09.00 uur geopend. Het kasteel is op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei om 11 uur geopend en op zondag 19 en maandag 20 al vanaf 10.00 uur. Tijdens de Dag van het Kasteel gelden de reguliere toegangsprijzen voor zowel het park als het kasteel.