betreed de traditie: openingsweekend septembertraditie

2 en 3 september 2023

Stap binnen in een oude, rijke traditie tijdens het openingsweekend van de bijzondere septembermaand bij Kasteel de Haar! De gehele maand staat het kasteel in het teken van de septembertraditie: gasten van over de hele wereld verbleven op het kasteel, op exclusieve uitnodiging van de baron en barones. Tijdens dit ‘septemberverblijf’ mocht het de gasten aan niets ontbreken. Daarom werd al ver voor hun komst het hele kasteel tiptop in orde gemaakt!

Lees meer over de septembertraditie

Openingsweekend 2 en 3 september

Komende september komt deze oude traditie opnieuw tot leven en ervaart u op Kasteel de Haar de bedrijvigheid van vroeger. Een uniek kijkje achter de schermen terug in de tijd, zo’n 100 jaar geleden. Op 2 en 3 september kunt u al uw zintuigen laten prikkelen met de extra activiteiten, speciaal voor het openingsweekend. Bewonder de klassieke rijtuigen en oldtimers in het park, woon de unieke kerkdienst bij of laat de kinderen een butlerdiploma winnen met de Butlerrace. 

Unieke kerkdienst: 3 september 16.00 uur

Net als destijds elke zondag het geval was, is er op zondagmiddag 3 september om 16.00 uur een unieke kerkdienst in de kapel naast het kasteel. Deze dienst, een avondgebed, wordt geleid door pastoor Ambting van de parochie Licht van Christus uit Vleuten. U kunt deze bijwonen bij aanschaf van een park- of kasteelticket! Meld u hiervoor aan, via een e-mail naar soireesseptembre@kasteeldehaar.nl met als onderwerp: Kerkdienst. Beschikbaarheid is op volgorde van aanmelding en beperkt.

Butlerrace: 2, 3, 9 en 10 september 

Voor de jongste bezoekers is er zaterdag en zondag een spannende butlerrace in het park, waarmee zij een heus butlerdiploma kunnen verdienen. Wie kan de route als snelste afmaken zonder de glazen te laten vallen? De Butlerrace is ook in het weekend van 9 en 10 september te doen. Daarnaast zijn er gedurende de hele maand september twee leuke speurtochten beschikbaar, in het doolhof en in het kasteel.

Meer over de Butlerrace
Meer over de speurtochten

De hele maand: zie, ruik en proef! 

Dit alles en meer kunt u verwachten tijdens het openingsweekend van de Septembertraditie. Maar ook gedurende de rest van de maand bent u als bezoeker onderdeel van de reuring op het kasteel. Zie, ruik, proef en ervaar Kasteel de Haar in september in haar volle glorie!