Wandelroutes in het park

Gratis verkrijgbaar in het entreegebouw

Onder toezicht van de bekende tuinarchitect Hendrik Copijn werd bij de herbouw van het kasteel een Engels landschapspark met Franse stijltuinen van ruim 55 hectare aangelegd. Met ieder seizoen zijn eigen charme, geuren, vormen en kleuren. Ook in de winter de moeite waard voor een verfrissende wandeling. Uiteraard kunt u dit geheel op eigen gelegenheid doen. Wilt u graag meer weten over de highligths langs de route, dan kunt u een van de drie verschillende wandelroutes of puzzeltocht voor volwassenen doen.

Kasteel Highlight tour (ca. 30 min)

Met deze route van zo’n 1,8 km wandelt u in ongeveer een half uur langs diverse bijzondere plekken rondom het kasteel. In het wandelgidsje leest u interessante wetenswaardigheden over deze plekken. Een ideale wandeling voor een korte, frisse neus.

Landschap Highlight tour (ca. 55 min)

Deze wandeling van zo’n 4 km brengt u tot in de uithoeken van het park en komt onder andere langs alle stijltuinen, het doolhof, de kruisvijver en het hertenkamp. Na deze wandeling heeft u werkelijk alle highlights van het park gezien.

Kids doolhof tour (ca. 25 min)

Ontdek het park met de kinderen met de Kids Doolhof Tour. Een speelse en leerzame wandeling van zo’n 3000 kinderstappen, met in het wandelgidsje een paar leuke opdrachten langs de route. Bij warm weer leuk te combineren met een picknick op de picknickweide!

Puzzelroute voor volwassenen (ca. 1,5 uur)

Bent u op zoek naar iets meer uitdaging? Dan hebben we speciaal voor de volwassen wandelaars een puzzelroute door het park. In zo’n anderhalf uur wandelt u niet alleen lekker door het park, maar komt u ook aan de hand van 22 vragen meer te weten over het park en zijn geschiedenis.

Gratis verkrijgbaar

De wandelroutes zijn kosteloos mee te nemen in het entreegebouw van het kasteel. Of volg ze op uw telefoon in de app van Kasteel de Haar onder ‘Beleef’.